Регулярне вживання овочів може дозволити нейтралізувати генетичну схильність до виникнення серцево-судинних захворювань. До такого висновку прийшли канадські вчені з Університетів МАКГИЛЛ і МАКМАСТЕР .
Дослідники спостерігали 27 тис. чоловік, які ставляться до п'яти різних етнічних груп. У підсумку вдалося виявити з між тією варіацією гена 9p21, що пов'язана з розвитком хвороб серця, і здоровим харчуванням.
З'ясувалося, що генетичну схильність до захворювань можна нейтралізувати, якщо регулярно вживати достатня кількість овочів і фруктів. Причому основним продуктом повинні стати сирі овочі. Доктор Соня Ананд затверджує, що щоденне вживання сирих овочів у першу очередьи фруктовво вторуюспособно звести ризик практично до нуля.
Ген 9p21 є присутнім приблизно в 75% людин. Люди із двома копіями мають ризик серцевого приступу, підвищений на 70%. А власники однієї копії - на 30%. Учені підрахували: люди, що харчувалися гірше всіх і володіли двома копіями гена, мали у два рази підвищений ризик інфаркту міокарда. А здорове харчування дозволяло скоротити ризик до мінімуму.
За матеріалами abcnews.go.com